A dream come true

Nu har det blivit dags för mig att berätta vad som pågått under den senaste månaden...
Vi har redan rätt så länge känt att vi vill bort från stans damm och från den här lilla lägenheten på 54 kvadrat. Vi har funderat och kollat runt och kommit fram till att det vi båda vill är att ha en stor gård, ett stort hus samt lugn och ro. Till en början kollade vi på hus lite överallt runtom i Vasa, men efter ett tag kom vi fram till att det ända stället som känns som hemma är nog Sundom. Så vi fortsatte sökandet, men fokuserade endast på Sundom och liite på Solf. Utbudet var verkligen inte stort. Vi funderade dessutom ett tag på om vi ska köpa ett färdigt hus eller om vi ska köpa tomt och ta ett nyckeln-i-handen-hus (detta mest eftersom att det var så litet utbud på hus i Sundom). 
Kring jul kollade vi lite på ett hus i Sundom, men lämnade det utan att gå på visning eftersom priset var väldigt mycket över vår budget. Efter någon månad fanns samma hus kvar, men priset hade sänktes rätt så mycket. Till en början vågade vi inte riktigt kolla på det, eftersom det fortfarande var över vår budget. Men sen en dag började jag fundera på om vi ändå bara skulle gå och se på huset, eftersom de hade visning söndagen därpå. Jag beställde en broschyr från mäklaren och samtidigt fråga hon om vi ville komma och se huset redan följande dag privat. Så det gjorde vi gärna.
Vi blev förälskade i huset genast vi körde in på gården och efter en timmes rundtur i huset samt en dags funderade gav vi ett bud. Söndagen därpå, då det egentligen borde hade varit visning, hade vi redan kommit överens om ett pris med säljarna så det blev ingen visning. En och en halv vecka efter det gjordes konditionsgranskningen (huset var i riktigt bra skick) och några dagar efter det skrev vi under köpebrevet. VI HAR ALLTSÅ BLIVIT HUSÄGARE. I sommar får vi äntligen flytta in i ett drömhus med en drömgård i drömbyn. Jag vill bara flytta nu nu nu genast!
Vi har varit dit några gånger nu och för varje gång känns det bara bättre och bättre och jag är så otroligt glad över att vi valde att gå och se på huset den där regniga torsdagskvällen. Dessutom är säljarna supertrevligt vilket är ett stort plus. 
Så där ja, nu vet ni vad jag har varit upptagen med under senaste tiden. Det har varit en hel del funderande, nervositet, lycka, illamående, rädsla och en blandning av allt. Det är nog största beslutet vi någonsin kommer att göra och jag är så himla glad över att vi gjorde precis detta beslutet tillsammans. Nu när jag tänker efter är det ju nog tusen gånger bättre att få ett färdigt hus med en färdig gård istället för att behöva fixa allt från början! Nu är det bara att flytta in :) Ååååh vad jag längtar!
Danielas Dagbok:

oj, stort grattis åt er!!

Svar: Tack så mycket! :)
Henrica

Kommentera inlägget här: