Tradenom

Nu kan jag äntligen säga att jag har en utbildning och titulera mig Tradenom. Efter tre år med skola, mycket pluggande, läxor, uppgifter, tenter, presentationer och studieliv (okej, blev inte så mycket studieliv det sista året förståss) har jag fått min examen och är nu utbildad till Tradenom med ekonomiförvaltning som inriktning. Trots att det inte känns riktigt verkligt ännu, så känns det väldigt bra att jag har en utbildning. Att det inte känns riktigt verkligt ännu kan nog bero på att jag inte själv riktigt var beredd på att jag faktist skulle bli klar så här tidigt. Det hela gick plötsligt så fort. Men jag är i alla fall glad att jag dessutom fick fast anställning genast jag blev klar. Så nu har då arbetslivet börjat på riktigt och studielivet lämnar jag bakom mig. Nästan så att det kändes lite sorligt när jag fick ett meddelande om att mitt studienummer upphör att gälla, hehe. Nu känns det i alla fall som "livet kan börja på riktigt".
 
I fredags var det då alltså dags för dimission och där hade jag Robin, mamma & pappa med mig. För bara några veckor sedan trodde jag inte att jag skulle hinna bli klar till dimissionen men som tur var blev jag det. För nog känns det ju allid roligare att få sitt betyg på dimission än att få hem det på posten liksom. Dessutom var jag enda av tradenomerna som fick stipendie, så jag fick dessutom applåder när jag fick mitt betyg, hihi. Efteråt bjöds det på kaffe & tårta och sen for vi till Strampen på middag och till syrran på kaffe igen. 
 
 
 

Helgen

Den här helgen har spenderats hemma hos mina föräldrar i Kstad. Syrran är hemma från Sverige så har mest försökt spendera tid med henne och hennes söta pojke. Under helgen har det blivit en hel del promenader, lite spurter, ett besök till frissan och skoaffären, besök hos mormor och morfar, en del onyttigheter, barnvaktande, busade, lekande och en hel del annat. 

Idag var jag med syrran till sportplan också där vi sprang lite spurter och så. Själv hade jag fortfarande ont i benen från fredagens spurter så det blev att ta det rätt så lungt. Men det var roligt i alla fall att va på sportplan och springa. Alltid roligt med lite omväxling, och ännu roligare att spendera tid med syrran som man inte träffar allt för ofta.
 
Mot kvällen när vi kom hem till Vasa igen packade jag upp, städade lite och sen for jag ut på en kort länk med Molly. Det går bättre och bättre att fara på länk med Molly och jag blir alltid så stolt över henne när hon springer bredvid mig så duktigt (dock inte varje gång...). Nu ska jag bara chilla en stund och sen sooova och förbereda mig inför en ny vecka! 

 
 

En vår fylld av positiva saker

 
Jag märker nog att det varit mycket på senaste tiden. Den här veckan har jag känt mig lite extra trött och jag tror nog det beror på att allt äntligen är över och jag kan slappna av. Får hoppas tröttheten inte håller i sig så länge i alla fall...
 
Under våren har det ramlat in mängder med goda nyheter och positiva saker. Nästan lite skrämmande hur mycket bra det har hänt, man blir lite rädd att det snart kommer att komma några dåliga nyheter. Dock har det ju förståss hänt en dålig grej också, nämligen någon jävel som körde in i Robins bil på vappen och smet efteråt utan att höra av sig. Men som tur är så har vi fått reda på vem det var! Nåja i alla fall, tillbaka till de goda nyheterna. Under våren har jag bland annat: 
 
* Fått bra resultat i de sista kurserna i skolan
* Blivit faster ännu en gång till en söt liten flicka
* Beviljats ett stipendie
* Fått klart mitt lärdomsprov och blivit klar med skolan tidigare än planerat
* Fått ett bra vitsord för lärdomsprovet
* Fått löneförhöjning
* Fått en fast anställning
 
Dessutom under våren har vi firat många födelsedagar (bland annat mammas 60 års dag), varit på en härlig resa till Maspalomas, firat vappen med vänner, tagit årets första dopp den 1 maj (och några dopp efter det), gått på hundkurs, varit på TYKY-dag och en hel massa annat skoj. Så trots att det varit en rätt så stressig vår har det också varit en riktigt bra en. Nu får vi bara hoppas att det blir en bra sommar också :)