Fastlagstisdag

Idag är det fastlagstisdag och såklart skulle det bakas bullar. Prövade även på en fastlagsbulle med nutella, men tyvärr slog den nog inte den med sylt. Så det får nog bli sylt i fortsättningen också!
Nu har vi i alla fall proppat i oss några bullar och ligger i soffan, mätta och belåtna. Robin är lite sjuk, så jag försöker också vila och hoppas på att inte bli smittad. En sak som är bra med att va gravid e nog det att man inte behöver känna sig för lat, man får faktist vila hur mycket man vill utan att få dåligt samvete. Kroppen behöver vila!
 
 

Hemmagjord tonfiskbagel

Jag bara älskar Arnolds tonfiskbagels, dom är så himla goda! Dock tycker jag att dom är väldigt dyra och vill väldigt sällan sätta ner så mycket pengar på att köpa en bagel. Dessutom är det ju rätt jobbigt att fara via stan om man inte har något annat ärende dit, vilken jag inte så ofta har. Så när jag för ett tag sedan fick syn på nästan samma bagelbröd i Lidl var jag bara tvungen att köpa hem ingredienserna och testa göra en likadan tonfiskbagel själv. Alltså OJ så gott det blev! Behöver nog aldrig mera sätta pengar på en tonfiskbagel på Arnolds igen, för den jag gjorde hemma blev minst lika god, om inte snäppet godare. Dessutom med en kopp varm kakao till blev det bara ännu bättre. Mumms, mumms, mumms säger jag bara!
Som fyllning hade jag alltså philadelphiaost, tonfiskröra (tonfisk, cremé fraiche, salt och peppar), isbergssallad och gurkskivor. Brödet handlade jag som sagt på Lidl. 
 

Snö snö mera snö

Oj vad det hade snöat i natt och så har det fortsatt hela dagen. I morse hann jag bara gå några steg med Molly innan jag bestämde mig för att skippa morgonpromenaden och släppa löst Molly på gården istället, så att jag kunde ploga gården medan hon fick springa runt. Att ploga gården var nog riktigt bra morgonträning, och det var ju tur att snön ändå var ganska lätt så jag kunde gott och väl ploga hela gården själv (trots min stora magen). 
När jag kom hem efter en lång arbetsdag hade det snöat lika mycket igen, så då blev det återigen att ploga medans Molly fick springa runt på gården. Det finns så lite att göra utomhus hemma på gården på vintern, så genast det finns något att göra (som t.ex. att ploga) så är det så roligt att göra det!
Lite halvdåliga telefonbilder från idag