Gräsänder

Förrförra fredagen tog jag en dag ledigt och spenderade den med pappa på landet. Vi var till hans hemgård och sen till Kangasjärvi och simmade. Samtidigt passade jag på att knäppa några bilder på gräsänderna här nedanför. 
 

Villaavslutning

Villaavslutningen firades med en del av familjen på vår villa. Det var vi, mamma & pappa samt brorsan med familj + hundarna. Vi åt god mat, spelade mölkky, hade tävligar, var ute med båten, vissa badade bastu & simmade, åt kräftor och umgicks helt enkelt. 
Det var riktigt bra väder trots att det blåste lite. När vi var ute på havet guppade det nog ganska ordentligt, men det var mest roligt. I alla fall Celina som satt i min famn skrattade hela tiden, haha. Vi stannade till ett tag också så hon skulle få fiska lite, och när draget fastnade och brorsan försökt få bort det en stund säger hon något i stil med "då tror jag nog det bästa sättet att få bort det är att du hoppar i". Haha, sötungen <3
Vi hade riktigt roliga tävlingar under kvällen också. Lotta hade fixat tävlingarna och vi andra fick tävla mot varandra i dem sen. Vi tävlade om vem som snabbast flyttade över linser från en kopp till en annan med ett sugrör, åt opp två rätt så torra kex och sen visslade, blåste upp en ballong och sen knöt den och satt sig på den så att den sprack, flyttade ett kex från pannan till munnen med hjälp av ansiktsmusklerna och sen for vi ut och hade äggstaffett och hästskokastning. Det var riktigt roliga tävlingar! Jag vann äggtävligen och kex-från-pannan-till-munnen-tävlingen, haha. 
Dessutom hade vi en fladdermus på besök i bastun, läskigt! Annars blev det i alla fall en riktigt lyckad villaavslutning i år igen :) 
 
 
 
 

Villavslutningshelgen

Fick plötsligt för mig att pröva på att ändra utseendet på min blogg lite, så vi får vel som om jag håller mig till detta nu framöver. Har suttit framför datorn nu en bra stund och redigerat bilder, gått igenom bilder och fixat på bloggen. Jag har så himla mycket bilder som jag inte har hunnit gå igenom. Men nog ska jag vel hinna nu när hösten och vintern är på kommande. Dock orkar man ju inte sitta framför datorn så mycket på kvällarna då man jobbar framför datorn hela dagarna. 

Som bäst sitter jag hemma hos mina föräldrar och imorgon är det dags för villavslutning. Har inte planerat dagen riktigt utan vi tar det som det kommer. Åtminstone ska vi nog fara till stugan en stund i alla fall, om inte hela dagen och kvällen. Så här fint var det på stugan förra året på villavslutningen:

Man kan ju hoppas på att det blir lika fint imorgon. Ha en fin villavslutning alla, så ska jag i fortsättningen försöka bli lite aktivare här på bloggen :) kanske jag skulle ha tid nu när det blir lite sämre väder. Tycker trots allt att det är roligt att blogga och att kunna se tillbaka sen senare.