Balkongmys

Som bäst sitter jag på vår egna balkong och njuter. Solen har varit framme ganska bra idag och så gott som hela kvällen, men nu for den tyvärr i moln så jag fick ta fram en filt att vira in mig i. Det har ju typ regnat, varit kallt och mulet hela veckan, så det var ju riktigt trevligt att det blev lite bättre väder till helgen. 
Idag har vi varit in till stan och handlat en massa grejjer. Jisses vad mycket man behöver då man flyttar till hus. Hela tiden kommer man på något man behöver... Pengar hit och pengar dit, ojojoj. Nåja, vi får vel hoppas att det bara är så i början och att det sen lugnar ner sig lite efter ett tag. Det är ju klart att man behöver en massa saker då man flyttar från 54 m2 till 190 m2, plus att man får en egen gård att skönta. Samtidigt som det är roligt att handla en massa grejjer, så blir det ju väldigt dyrt också. Hohho.
Ikväll har vi i alla fall haft Linda och Kim på besök. Vi visade runt dem i huset och sen mumsade vi i oss blåbärspaj med vaniljsås på balkongen (plus en massa annat gott som frukter, chips och godis). Jag hade lyckats göra en riktigt god paj så vi åt nästan upp hela, mumms!
Nu ska jag forsätta njuta en stund på balkongen och lyssna på tystnaden, kanske ta fram en bok till och med, innan det börjar bli läggdags.
 

Bildbomb från vår gård

Igår var det tillbaka till vardagen som gällde, men trots att det var lite jobbigt att stiga upp tidigt så var det samtidigt också ganska kul att fara tillbaka till jobbet. Dessutom är det ju bara för två veckor, sen har jag två veckor semester igen. Har även fått pröva på hur det är att ha lite längre väg till jobbet nu och jag har kommit fram till att jag har en riktigt passlig väg till jobbet härifrån, så det är ju bra. Sundom är nog ett så bra ställe, oj vad vi trivs här! Tycker om det här stället mer och mer för varje dag som går. Skulle aldrig vilja återvända till stan och den lilla lägenheten.
Igår hade vi också Jenna & Susanna på besök, jag visade runt dem och så drack vi kaffe, åt rabarber- och jordgubbspaj samt pratade om allt möjligt. Det var riktigt roligt att ha dem på besök! Dessutom klippte Robin gräset för första gången på vår egen gård. Så härligt när man kan gå ut på gården och grejja på med vad man vill typ. 
Idag fortsatte Robin gräsklippandet med trimmern, så då for jag och Molly ut på gården också. Plockade resten av rabarbern som fanns och passade på att ta lite bilder. Några av dem ser ni här nedanför. Hittade några bin som jag tyckte var roliga att fota och Molly njöt på gräsmattan. 
 

Inflyttningsveckan

Oj vilken vecka! Vi har spenderat vår första semestervecka med att flytta från vår lilla lägenhet i stan till ett underbart hus ute på landet. Innan det firade vi midsommar i Kristinestad, med det får vi ta i ett annat inlägg. 
Det har blivit långa dagar, sena kvällar och dagarna har bara rusat iväg. Vi har haft gäster nästan hela tiden, firat min födelsedag i nya huset (blev 24 år i torsdags), städat, packat upp men samtidigt också försökt ta det lungt emellanåt. De sista dagarna i lägenheten och första dagarna i huset var nog de tyngsta, eftersom man knappt hann sitta ner. Men vi har kommit en god väg och behöver inte stressa mera, så det är skönt. Nu får vi bara njuta av vårt fina hus och av att bo på landet. Sen får vi så småningom börja se vad som behöver köpas till vårt nya hus. Jag tror nog att vi kommer att trivas riktigt bra i det här huset och det är så skönt att äntligen får bo på landet igen.
Imorgon är det tillbaka till vardagen som gäller. Då blir det jobb i två veckor, och sen semester i två veckor igen. Så skönt att ha en till semester att se framemot. Dessutom har jag ju ännu en semestervecka efter det att ta ut, bara jag kunde bestämma mig när jag ska ta den. Nu hinner jag inte skriva mera, så jag får vel ta och skriva mera en annan gång. Ha det så bra!