Måndagskvällens villamys

Igår spenderade vi hela kvällen på Daniels villa med han och Sabina. De bjöd oss på god mat som bestod av sallad, nypotatis, kött och tzaziki. Sen chillade vi i solen resten av kvällen. Molly fick också vara med och hon tycke nog det var riktigt skönt att få springa fri och simma. Riktigt härlig måndagskväll! Så skönt det är med sommar. 
Dessutom närmar sig midsommar med stormsteg. Jag vet inte hur jag ska hinna med allt jag har tänkt göra här hemma innan vi sticker iväg till Kristinestad för att fira midsommar. Det är typ bara imorgon kvar. Då borde jag nog packa lite inför flytten, men måste även packa och planera inför midsommar och en hel massa annat... I och för sig har jag semester hela nästa vecka, så nog ska jag väl hinna packa allt i alla fall. Flytten närmar sig nämligen också! Äntligeeeeeeen. 
 

FSG Festival 2016

Alltså vilken helg! Det har varit FSG Festival i Kristinestad i helgen och cirka 1300 gymnaster från svenskfinland har samlats. Trots att vädret inte riktigt har varit på vår sida så var det riktigt bra feelis och humöret var på topp. Vi har tränat minst tio timmar (en del timmar i ösregn), haft festivalparad genom stan i ösregn och åska, varit på kvällsgala, haft genrep och sen avslutades helgen med huvudfesten på Kristinaplan med en stor publik och till och med lite solsken. 
Männen i huset har fått agera barnvakt och hundvakt samt göra mat åt oss kvinnor, medan vi bara kommit hem en sväng för att snart åka vidare. Vad hade vi gjort utan dem? I lördags efter att vi hade tränat från åtta till halv elva i ösregn fick vi komma hem och fara rakt i bastun och äta lunch innan det var dags för festivalparad. Vilken lyx alltså!
Själv var jag med i två program och avslutningen (som alla var med i). Det har varit så himla roligt och jag är så glad över att jag bestämde mig för att delta i festivalen. Det blev nog ett minne för livet! Jag önskar att vi kunde göra det igen, för plötsligt känns det som att allt är över så fort och helgen som man väntat på så länge plötsligt är över. Vill ju uppträda flera gånger med de programmen vi övat på inför festivalen!
Dessutom bland all festivalyra har jag också hunnit smida lite planer med Jenna, vara en sväng till villan samt busa med Dewin. Syrran och hennes pojk Dewin har varit här hela helgen samt hela veckan innan det, men snart åker dom tillbaka hem till Sverige så nu ses vi inte på ett tag igen... Det är ju alltid lite tråkigt när de åker tillbaka, men det är ju desto roligare när de kommer hit ♥
 

En sommarlista

Vad tänker du på när du hör ordet SOMMAR? 
Sol, bad, härliga sommarkvällar, solnedgångar, ljusa nätter, utekvällar, picnic, terrasshäng, villaliv, landet

Var kommer du att spendera din sommar?
Vasa/Sundom
Landet eller stan?
Absolut landet

Vilken smak på glassen beställer du? Och var äter du den helst?
Citronlakrits eller mangomelon, i år ska jag dock försöka smaka på några nya sorter också. Om det finns softis så väljer jag vaniljsoftis med saltlakritssås och strössel, mumms.
Var tillbringar du helst din lediga kväll?
Utomhus! Hemma, på stranden, på picnic eller kanske på någon uteservering. 
Var hittar man dig en regnig dag?
Hemma. Speciellt varma somrar kan det vara riktigt skönt med några regniga dagar, då får man med gott samvete vara inomhus.
Var och hur firar du midsommar?
I Kristinestad. På stugan med familjen, middag med några vänner samt den traditionsenliga midsommarfesten hos Hannah. 
Ska du sommarjobba – eller har du semester?
Sommarjobba? nej, Jobba? ja. men också 4 veckor semester! SÅ skönt att inte behöva sommarjobba. 
Ska du resa någonstans i sommar?
Nej. Hade tänkt resa någonstans, men eftersom vi köpt hus fick vi nog skippa det. 
Den ultimata sommarmaten för mig är?
Nypotatis och grillat. Men det aldra bästa i matväg på sommaren är ju nog ändå alla bär ♥
Vad grillar du?
Biffar, svamp, majs, korv, marshmallows, banan med choklad
Hur går du gärna klädd i sommar?
Klänning
Vilken är den värsta sommarinsekten?
Myggor & fästingar
När tar du det första doppet?
Brukar oftast ta det första doppet innan 1 maj, men i år blev det först 7 maj. 
Hur ser dina planer ut för sommaren?
Om två veckor får vi flytta in i vårt hus, så största delen av sommaren kommer vi nog spendera hemma i Sundom. För övrigt är det FSG Festival i Kristinestad i helgen där jag ska medverka. Sen kommer midsommar, flytten, min 24-års dag, marknadshelgen, lappfjärdsdagen, inflyttningsfest i något skede, besök av kusinerna från sverige och så vidare. Tror det blir en riktigt bra sommar!
Favoritsommarställe?
Landet/hemma/stugan
Vilken är din bästa sommarfrukost?
Bärsmoothie 
Vad dricker du i sommar?  
Vatten. Haha vad tråkigt, nej men om jag ska dricka något med alkohol väljer jag nog gärna Crowmoor eller någon annan torr/halv torr cider eller halvtorrt vitt vin. 
Favoritsommardoft?
Nyklippt gräs, havet, sommarregn, naturen
Är det något som kommer vara annorlunda jämfört med förra sommaren?
Vi behöver inte svettas i vår lilla lägenhet mera utan får vårt helt egna hus med egen gård och får spendera största delen av sommaren där ♥
Avslutningsvis: nämn tre saker du ser fram emot med sommaren 2016!
1. Flytten till vårt hus i Sundom
2. Att få spendera kvällar på egen gård
3. Semester