Julmys och julklappslek

I lördags hade vi julmys med tjejerna. Vi har varje år haft Secret santa och dragit lott om vem man ska köpa sin julklapp till. I år bestämde vi oss för att testa på något nytt och lite annorlunda. Vi hade först julmys med en massa godsaker och sen var det dags för att dela ut julklapparna. Detta gjorde vi genom en julklappslek.
Alla hade köpt två julklappar var. Vi satte oss i en ring med alla paketen i mitten och en tärning. I tur och ordning kastade vi tärningen och den som fick högst fick välja ett paket först och så vidare. När alla hade valt ett paket började vi på med rond två. Då fick man bara välja ett paket om man fick en etta eller sexa på tärningen, och fick man en sexa fick man kasta tärningen ännu en gång. Detta höll vi på med tills paketen var slut. Därefter kom den sista ronden som också var den roligaste, jobbigastse och stressigaste. En av oss (som inte var med i leken) bestämde ett antal minuter och la igång klockan. Ingen av oss andra visste hur många minuter det var. Då fortsatte leken likadant, fick man en etta eller sexa fick man ta ett paket och fick man en sexa fick man kasta om. Men denna gång fick man ta paket från varandra, dock fick man inte ta från någon som bara hade ett paket kvar. När tiden var slut fick man de paket man hade samlat åt sig. 
Det här var nog en riktigt rolig julklappslek! Dock märkte vi att det hade varit roligare om vi alla hade varit på plats och varit lite flera samt haft lite flera paket. Så nästa gång blir det nog att köpa lite flera paket var. Jag tyckte i alla fall att det här var mycket roligare än Secret santa och man hade ju faktist ingen aning om vad som fanns i paketen. Rekommenderar varmt!
 
Kommentera inlägget här: